Rode schimmel verwijderen

In ieder huis zweven wel schimmelsporen rond. Pas bij een vochtig binnenklimaat kunnen de onschadelijke sporen uitgroeien tot schimmels.

Er zijn wel honderdduizend soorten schimmels in veel verschillende kleuren, van grijs en zwart tot groen en rood. Heb jij last van rode schimmel in huis? Deze vormen gezondheidsrisico’s en moeten zo snel mogelijk verwijderd worden.

Rode of roze schimmel moet direct verwijderd worden want het kan gaan om de gevaarlijke schimmel Serratia Marcescens. Dit type schimmel is erg schadelijk voor de gezondheid, waardoor het verstandig is om deze niet te lang te laten zitten.

Rode schimmel kan diverse lichamelijke klachten veroorzaken, waaronder oogontstekingen, huidproblemen en keelontstekingen.

Rode schimmels laten verwijderen: wat zijn de richtprijzen?

Wil je jouw schimmelprobleem definitief oplossen door dit uit te besteden aan een vakman? Dan kun je offertes aanvragen bij verschillende specialisten bij jou in de buurt.

Deze kijken naar de omvang van jouw vochtprobleem en geven direct een schatting van de kosten. Een offerte opvragen is gratis en vrijblijvend. Hoeveel het verwijderen van de schimmels je gaat kosten is afhankelijk van jouw persoonlijke omstandigheden.

Zo kan het bijvoorbeeld dat er een ventilatiesysteem geplaatst moet worden om te voorkomen dat de schimmels in de toekomst weer toe kunnen slaan.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

Hoe rode schimmel verwijderen?

Ventilatie

Zodra je eenmaal schimmel in huis hebt, is het niet eenvoudig om deze blijvend te verwijderen. Je moet namelijk de omstandigheden in huis veranderen, want zolang het vochtig en warm blijft zullen de schimmels net zo hard weer terugkomen.

Wanneer je rode of roze schimmel definitief wilt bestrijden zal je dus de ruimte waar de schimmels groeien grondig aan moeten pakken en in de toekomst goed moeten ventileren.

Dat gezegd hebbende zijn er verschillende middeltjes waarmee je schimmel op de muur of in hoekjes en kiertjes kunt verwijderen. Je kunt hiervoor een speciale schimmelreiniger aanschaffen, maar ook zijn er diverse huis-tuin-en-keuken middeltjes die het probleem voor je oplossen.

  • Zo is chloor een krachtig wapen in de strijd tegen schimmels. Dit doodt namelijk de organismen.
  • Ook azijn wordt vaak gebruikt voor schimmel verwijderen. Veel mensen hebben azijn al in huis en een ander groot voordeel is dat het gebruik van azijn geen schadelijke gevolgen heeft voor je gezondheid. Ook is het beter voor het milieu om een natuurlijk middel te gebruiken.
  • Evenals chloor is ook ammonia een zeer effectief anti-schimmelmiddel dat in elke supermarkt verkrijgbaar is. Gebruik deze middelen nooit samen, wat dit kan een chemische reactie veroorzaken. Het chloorgas dat vrijkomt heeft ernstige gevolgen voor je gezondheid als je dit inademt.

Let wel op: wanneer je schimmel verwijdert met chloor, azijn of ammonia kan je er op rekenen dat het probleem niet volledig is opgelost. De schimmel is niet meer zichtbaar op de muur, maar kan snel terugkomen. Als je het vochtprobleem niet aanpakt, blijf je last hebben van schimmel op de muur. Laat een vakman je vochtprobleem analyseren zodat je het vocht in huis grondig kan laten aanpakken.

Wat is rode schimmel

Wanneer je aan schimmel denkt, denk je misschien aan die vieze zwarte plekjes op de kitranden in de keuken of de zwarte schimmel in badkamer. Er bestaan nog veel meer soorten schimmels, waaronder de rode schimmel.

Deze schimmel heet Serratia Marescens en is eigenlijk een bacterie en geen schimmel. Doordat de schimmel erg gevaarlijk is, is het belangrijk dat je onmiddellijk maatregelen treft wanneer je deze aantreft in huis.

Waar in huis vind je rode schimmels?

Je treft de rood/rozige schimmel vooral in badkamers aan, omdat ze snel groeien in natte, donkere en vochtige omstandigheden. Zo vind je de schimmel in badkamer bijvoorbeeld in de douche, badkuip, op de randjes van de wastafel of in tegelvoegen.

Hier voeden de schimmels zich met onder andere zeep- en shampooresten. Wanneer je een vochtprobleem hebt in de badkamer, zoals een lekkage of condensatie, is het een ware broeihaard voor schimmel.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende vochtdiagnose aan !

Is rode schimmel gevaarlijk?

Is de schimmel gevaarlijk? Ja zeker, het is belangrijk dat je direct in actie komt om de schimmel uit te roeien. Een aantal van de klachten die dit type schimmel veroorzaakt zijn verkoudheidsklachten en hooikoortsachtige symptomen.

Ook geven mensen aan problemen te krijgen met de longen en ademhaling, hoofdpijn en zelfs migraine te krijgen of last te krijgen van huiduitslag wanneer ze te lang aan de schimmel blootgesteld worden.

Zeker mensen die last hebben van allergieën zijn extra kwetsbaar voor deze klachten, omdat de schimmel kan zorgen voor een verergering van allergieën.

Wat is de oorzaak van rode schimmel?

Alle schimmels houden van vocht en worden veroorzaakt door een slechte ventilatie. Door goed te gaan isoleren voorkom je dat vocht zich ophoopt en de schimmel de kans krijgt om te groeien.

Meestal is het niet genoeg om een paar minuten een raampje open te zetten maar heb je ventilatieroosters of zelfs mechanische ventilatie nodig om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt.

Schimmels komen meestal voor in de badkamer en de keuken of je ziet ook wel schimmel op de muur in het toilet. Een goed afzuigsysteem doet in dit geval wonderen en kan schimmel helpen voorkomen. Let hierbij ook op de temperatuur, want een warme ruimte met hoge luchtvochtigheid heeft het ideale klimaat voor schimmels om te groeien.

Zorg daarnaast voor schone kitranden en muren omdat de schimmels goed groeien op vuile ondergronden. Zo voorkom je dat de schimmel een voedingsbodem heeft om op te groeien.

Vraag een offerte aan bij een vochtbestrijder in de buurt

Heb jij last van schimmels en wil je hier eens en voor altijd vanaf zijn? Schakel dan een professionele vochtbestrijder bij jou uit de buurt in.

Je vraagt gemakkelijk en snel offertes op bij meerdere bedrijven om zo de vakman te vinden die jou kan helpen bij je schimmelprobleem.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar heb je een vochtprobleem?
2. Beschrijf je project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.